Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Complaints Analyst

Plaatsingsdatum 05-04-2018 Functiecategorie Kwaliteit / Arbo / Milieu / Vei...
Standplaats Berkel en Rodenrijs Niveau Starter
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris startsalaris tussen € 2500 en €...

Vind jij het leuk om de oorzaak van klachten te onderzoeken? Ben je klantgericht en kan je zowel praktisch als analytisch bezig zijn? Dan is deze functie misschien iets voor jou! In deze functie draag jij bij aan het structureel oplossen van onze klachten.

Voor onze afdeling Total Quality Management zijn wij op zoek naar een


Complaints Analyst

Omgeving Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, fulltime (40 uur per week)


Jij hebt een cruciale rol!

Als complaints analyst ben je verantwoordelijk voor het analyseren en afhandelen van klachten, met name van onze buitenlandse dochterondernemingen en distributeurs. Jij zorgt dat klachten goed worden afgehandeld en in overleg met afdelingen draag je oplossingen aan voor het voorkomen van repeterende klachten. Je onderhoudt hiervoor intensief contact met de collega’s van de afdeling sales en van overige interne afdelingen.


Je dagelijkse werkzaamheden omvatten o.a.:

 • Je registreert binnen gekomen klachten van onze dochtervestigingen en klanten wereldwijd in het ERP pakket.
 • Je analyseert de meervoudige klachten: Wat is er aan de hand? Welk traject heeft het product doorlopen in de supply chain? Wat kan de oorzaak van de klacht geweest zijn? Daarbij beoordeel je kritisch alle informatie en vraag je door tot je het naadje van de kous weet.
 • Je bespreekt de klachten in de dagelijkse ‘daybreak meeting’ met je collega’s van TQM, waarbij ieder zijn vakinhoudelijke bijdrage levert om tot een oplossing te komen.
 • Je komt samen met de interne afdelingen tot voorstellen tot verbetering
 • Je bewaakt dat klachten tijdig afgehandeld worden en onderhoudt hiervoor contacten met de interne organisatie en met je collega’s van de sales back office. Zo nodig ben jij de aanjager in dit proces.
 • Je maakt management rapportages op basis van de geregistreerde klachten.
 • Je signaleert trends en legt verbanden. Daarmee kun jij oplossingen aandragen om klachten in de toekomst te voorkomen.

Daarnaast bied je ondersteuning bij de operationele taken van de afdeling TQM doordat je veel expertise rondom kwaliteit opdoet. Zo zal je ondersteuning bieden bij praktische kwaliteits-issues en adviezen geven om de kwaliteit van onze producten te verbeteren.

Je reageert op vragen en verzoeken op het gebied van kwaliteit afkomstig van subsidiaries, distributeurs en klanten.

Jouw kennis & ervaring:

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die beschikt over de volgende competenties en vaardigheden:

 • Je hebt HBO denk- en werkniveau
 • Je beschikt over analytische vaardigheden;
 • Je hebt een klantgerichte instelling en gaat voor de beste (structurele) oplossing voor onze klant;
 • Je bent een echte ‘terriër’, je bent pas tevreden als de grondoorzaak van de klacht duidelijk is en maatregelen worden genomen ter voorkoming van herhaling.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent in staat om procesmatig te denken.
 • Vloeiende beheersing van Nederlandse en Engelse taal.

Afdeling Total Quality Management
Je komt te werken op de afdeling Total Quality Management binnen de unit Complaints. Het TQM team bestaat op dit moment uit zes teamleden en wordt aangestuurd door de TQM manager.

De TQM afdeling bestaat uit drie units; Global Quality, Quality Assurance en Complaints. We zijn een energiek team met ambitie. De doelstelling van de unit Complaints is het leveren van oplossingen voor structurele klachten, reduceren van klachten en hogere klanttevredenheid.

Wij bieden jou:

 • Een startsalaris tussen € 2500 en € 2800, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • 28 vakantiedagen per jaar;
 • Opleidingsmogelijkheden en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Veel ruimte voor het nemen van initiatieven

Maar bovenal: je komt te werken bij een goede werkgever die zich inzet voor duurzaamheid. We zijn een familiebedrijf waar een informele, sociale en collegiale werksfeer heerst. Wij zijn nauw betrokken bij alles wat er binnen en rondom ons bedrijf gebeurt en zoeken constant naar verbetering. Dit samen zorgt ervoor dat wij een voortrekkersrol hebben op de internationale markt in biologische gewasbescherming.

Koppert, een succesvol familiebedrijf

Koppert Biological Systems is internationaal marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. In 2017 hebben we ons vijftigjarig jubileum gevierd.

Koppert ontwikkelt duurzame oplossingen voor telers in diverse sectoren. Natuurlijke vijanden, micro-organismen en biostimulanten zorgen voor een gewas dat gezond, weerbaar en vitaal is, zowel bovengronds als in de wortel.

Daarnaast leveren wij hommels voor de natuurlijke bestuiving van gewassen. Met dit alles bieden wij voor onze klanten een sterk alternatief naast chemische gewasbescherming.

Bij Koppert werken in Nederland ongeveer 425 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Berkel en Rodenrijs (nabij Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer) en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wereldwijd heeft Koppert 27 dochterondernemingen op vrijwel alle continenten.

Meer informatie? Bekijk onze website www.koppert.nl.

Word jij onze nieuwe Complaints Analyst?

Solliciteer via de ‘Solliciteer ’button en laat jouw Cv en motivatie bij ons achter!

Meer informatie?

Neem contact op met Annelies van der Maarl, HR adviseur op 010 51 40 487.

Of bekijk ons op YouTube.

Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van de werving en selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden klachten analyse complaints analyse analytisch kwaliteit

Contactgegevens

Contactpersoon Annelies van der Maarl
Solliciteer