Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Improvement Specialist

Plaatsingsdatum 29-03-2018 Functiecategorie Landbouw / Tuinbouw / Visserij
Standplaats Berkel en Rodenrijs Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris Een bruto maandsalaris tussen d...
Zie jij een uitdaging in het verbeteren van kweekprocessen?

Analyseer, verbeter en ontwikkel kweekmethodes als Improvement specialist/ Teeltspecialist bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs, de internationale marktleider in biologische gewasbescherming.


Improvement Specialist / Teeltspecialist
Berkel en Rodenrijs, omgeving Rotterdam, fulltime (40 uur).


Jij hebt een cruciale rol!
In de functie van Improvement Specialist / Teeltspecialist bewaak je de kwaliteit van de kweek van een of meerdere bestrijders (eventueel inclusief plant- / plaagkweek), draag je bij aan het verbeteren van de huidige kweeksystemen van insecten of mijten en het ontwikkelen van nieuwe kweekmethodes. Daarbij kijk je zowel naar plant, plaag, bestrijder, klimaat en watergift.

Jouw uiteindelijke doel is te zorgen voor een goede kweek van insecten of mijten, zodat onze kweekrendementen worden verhoogd en de leverzekerheid is gegarandeerd zonder kwaliteit uit het oog te verliezen.


Hoe ga je onze huidige kweeksystemen verbeteren?

Aan de hand van analyses van rendementen en kweek- en kwaliteitsproblemen beoordeel je welke kweken verbeterd zouden moeten worden en onderzoek je in welke fase deze veranderingen geïmplementeerd moeten worden.

Je past de technieken van lean / six sigma toe om verliezen te reduceren en processen te optimaliseren. Je initieert verbeterprojecten en brengt een projectteam samen met collega’s van productie, techniek of Research & Development.

Als er problemen zijn met het rendement van een kweek ga je op zoek naar de oorzaak. Je gaat troubleshooten om tot een snelle oplossing te komen en de kweek weer op niveau te krijgen. Want de leverzekerheid mag niet in het gedrang komen!


Hoe ziet jouw dag eruit?

Je begint je dag meestal met een controlerondje door de kassen of kweekcellen, al dan niet samen met betreffende collega’s. Je kijkt hoe de kwaliteit/verhouding van de plant, plaag, en bestrijder is en of er aanpassingen gedaan moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan watergift, het inzetten van extra insecten, klimaat, etc.

Als er zich acute kweekproblemen voordoen ga je troubleshooten Hierbij werk je nauw samen met de productieleider om tot de beste oplossing te komen. Je hebt vergaderingen met de projectteams waar je deel van uitmaakt of die je bijeen hebt gebracht (leidende rol). Dit betreft het verbeteren of vernieuwen van de kweeksystemen.

Momenteel zijn er i.v.m. verhuizing en uitbreiding veel veranderingen. Ook hieraan draag jij je steentje bij door mee te denken over optimale kweekopstellingen, continuïteit van de kweken, etc.

Je zet waar nodig goede kweekregistraties op zodat je de resultaten kan monitoren.


Jouw kennis & ervaring:

Het is vanzelfsprekend dat je als Improvement Specialist / Teeltspecialist goed kan samenwerken en jouw kennis weet over te dragen. Jij bent immers de specialist! Ook spreek en schrijf je een goed woordje Nederlands en Engels. Maar wil je echt slagen in deze rol, dan vinden wij onderstaande bij jou terug:

  • HBO opleiding en werkervaring, bijvoorbeeld op het gebied van Agribusiness of Toegepaste Biologie;
  • Je bent sterk in het analyseren van processen en het methodisch benaderen en oplossen van problemen, bijvoorbeeld met behulp van lean / six sigma methodieken en 5S TPM;
  • Deze kennis combineer je met een praktische ‘hands on’ mentaliteit;
  • Je bent oplossingsgericht en creatief;
  • Je kunt mensen enthousiasmeren en mee krijgen in veranderingen.


Afdeling Productie Entomologie

De afdeling Productie Insecten bestaat uit 8 teeltspecialisten en 4 productieleiders die de productiemedewerkers aansturen. De afdeling wordt aangestuurd door het Hoofd Productie en heeft als doel het kweken van insecten waarbij de focus ligt op kosten, kwaliteit en leverzekerheid.


Wij bieden jou:

  • Een bruto maandsalaris tussen de €2900 en €3800,- op basis van een fulltime werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • 28 vakantiedagen per jaar;
  • Opleidingsmogelijkheden, bijvoorbeeld lean / six sigma trainingen, klimaatopleiding;
  • Een leuk extraatje in deze rol: zo komt het ook voor dat je naar onze buitenlandse Koppert locaties mag reizen om jouw kennis over te dragen op plaatselijke kweken.

Word jij onze nieuwe Improvement Specialist / Teeltspecialist?

Solliciteer via de ‘Solliciteer’ button en laat jouw Cv en motivatie bij ons achter!


Meer informatie?

Neem contact op met Mandy Ziel, HR adviseur op 010 514 1280.

Of bekijk ons op YouTube.


Een persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van de werving en selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Landbouw / Tuinbouw / Visserij
Branch(es) Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Improvement, Teeltspecialist, Biologische Gewasbescherming

Contactgegevens

Contactpersoon Mandy Ziel
Solliciteer