Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Stagiaire Research and Development Entomologie

Plaatsingsdatum 04-07-2018 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Berkel en Rodenrijs Niveau Student/Trainee
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Stage
Uren 40 Salaris -

Stagiaire R&D Entomologie

Ben jij momenteel bezig met een opleiding op het gebied van HBO Toegepaste Biologie en ben je op zoek naar een leuke stage? Dan zijn we op zoek naar jou!

Afdeling R&D Entomologie

Koppert Biological Systems ontwikkelt, produceert en verkoopt duurzame biologische oplossingen voor ziekte- en plaagbestrijding en groeibevorderaars voor land- en tuinbouw gewassen. De onderneming is internationaal marktleider, de producten worden wereldwijd verkocht via dochters en distributeurs. R&D Entomologie richt zich op het vinden van nieuwe natuurlijke vijanden, het ontwikkelen van toepassingen van natuurlijke vijanden en het ontwikkelen van massakweken van deze natuurlijke vijanden. Voel jij je hiermee verbonden, dan ben je van harte welkom op onze afdeling R&D Entomologie.

Omschrijving stage opdracht:

Meewerken aan de ontwikkeling van een open kweeksysteem voor een biologische bestrijder van een belangrijke plaag in potorchideeën. Dit werk wordt grotendeels uitgevoerd bij potorchideeënteler. Achtergrond: Er zijn verschillende plagen die een groot “probleem vormen in de orchideeënteelt. Tot nu toe is er geen effectieve biologische bestrijder voor deze plagen bekend. Verschillende bestrijders zijn in sommige orchideeënkassen van nature aanwezig en kunnen een bijdrage aan de biologische bestrijding van plagen leveren. Wij willen een open kweeksysteem voor een van deze bestrijders ontwikkelen dat in de kas wordt geplaatst om de hoeveelheid bestrijders in de kas de vergroten.

Werkzaamheden:

  • Kweken van biologische bestrijders
  • Kweken van insecten als voer voor de biologische bestrijders)
  • Loslaten van biologische bestrijders in de kas
  • Monitoren van biologische bestrijders in de kas

Profiel :

Je volgt een HBO opleiding op het gebied van Toegepaste Biologie;Je hebt passie voor biologische bestrijding, het kweken van insecten en het werken binnen de sierteelt;Je hebt oog voor details en werkt nauwkeurig.Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.Je bent in bezit van rijbewijs BJe bent vanaf september 5 maanden fulltime beschikbaar

Wij bieden jou als een erkend leerbedrijf :

  • Stagevergoeding
  • Een stageovereenkomst
  • Je begeleider is nauw betrokken bij je werkzaamheden en stage
  • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen


Maar bovenal: je loopt stage bij een bedrijf die zich inzet voor duurzaamheid. We zijn een familiebedrijf waar een informele, sociale en collegiale werksfeer heerst.

Zo vertelt onze stagiaire Lisa op afdeling R&D Entomologie;

“Stage lopen bij Koppert betekent dat je in een gezellig team je onderzoek uitvoert, samen met andere stagiaires. Je begeleider is altijd in de buurt, waardoor je vragen snel beantwoord worden en je makkelijk kan overleggen over je onderzoek. Ook heb je je eigen plekje in het lab en in het kantoor, zodat je elke dag lekker aan de slag kan”.

Koppert, een succesvol familiebedrijf

Koppert Biological Systems is internationaal marktleider op het gebied van biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. In 2017 hebben we ons vijftigjarig jubileum gevierd.

Koppert ontwikkelt duurzame oplossingen voor telers in diverse sectoren. Natuurlijke vijanden, micro-organismen en biostimulanten zorgen voor een gewas dat gezond, weerbaar en vitaal is, zowel bovengronds als in de wortel.

Daarnaast leveren wij hommels voor de natuurlijke bestuiving van gewassen. Met dit alles bieden wij voor onze klanten een sterk alternatief naast chemische gewasbescherming.

Bij Koppert werken in Nederland ca. 400 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Berkel en Rodenrijs (nabij Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer) en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wereldwijd heeft Koppert 25 dochterondernemingen op vrijwel alle continenten.

Meer informatie? Bekijk onze website www.koppert.nl.

Word jij onze nieuwe stagiaire R&D Entomologie?

Solliciteer via de ‘Solliciteer’ button en laat jouw Cv en motivatie bij ons achter!

Meer informatie?

Neem contact op met Tahmina Shaker, Recruiter op 010 514 1309.

Wil je een indruk van Koppert, bekijk het volgende filmpje op YouTube.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Landbouw / Bosbouw / Visserij
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Research and development- entomologie- stagiaire

Contactgegevens

Contactpersoon Tahmina Shaker
Solliciteer